Najava događanja

Posljednje vijesti

Podizanje vidljivosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (SOO) bila je ključna tema Partnerskog foruma ReferNet mreže koji je u Zagrebu 13. – 14. svibnja 2024. godine okupio ključne institucije u strukovnom obrazovanju diljem Europe pod okriljem Europskog centra za razvoj strukovnog obrazovanja (Cedefop).

 Partnerski forum ReferNet mreže 2024. godine održava se uživo po prvi puta nakon pandemije COVID-19 te prvi puta u Hrvatskoj.

U prosincu 2023. godine dovršena je uspostava 25 regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju uz potporu više od 260 milijuna eura iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Hrvatskoj.

#CedefopVideoAward je natječaj koji organizira Cedefop, Europski centar za razvoj strukovnog osposobljavanja (www.cedefop.europa.eu), sa sjedištem u Solunu u Grčkoj i s ciljem promicanja izvrsnosti u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (SOO) u cijeloj Europskoj uniji i izvan nje. Natječaj za 2023. dio je aktivnosti Europske godine vještina te s velikim zadovoljstvom pozivamo  učenike strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u Hrvatskoj da svojim sudjelovanjem doprinesu promociji Europske godine vještina.

 

 

Rss feed

In June 2024, the Ministry of Science, Education, and Youth in Croatia adopted a new regulation for the validation of prior learning.

Cedefop has just launched its latest analysis on labour market and skills trends through the Skills-OVATE tool.

Vocational education and training (VET) is a cornerstone of Hungary’s educational priorities.

Since June 2024, Bruxelles Formation, the public vocational training service for adults in the Brussels region, has been making its P