O nama
O nama
O nama

O nama

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO) je ključni dionik u RH za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Agencija je osnovana 2010. godine Zakonom o Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te je nastala spajanjem dvaju agencija: Agencije za strukovno obrazovanje (2005.) i Agencije za obrazovanje odraslih (2006.). 

 

Agencija je zadužena za stručno usavršavanje nastavnika u strukovnom obrazovanju i obrazovanju odraslih, razvoj strukovnih kvalifikacija i kurikuluma, istraživanje potreba tržišta rada, osiguranje kvalitete u strukovnom obrazovanju i obrazovanju odraslih, prikupljanje podataka i statističko praćenje, organiziranje natjecanja učenika, itd. Agencija je članica Cedefop-ove mreže ReferNet, Nacionalna referentna točka za EQAVET, UNESCO-UNEVOC nacionalni centar te također predstavlja RH u mrežama i tijelima EU kao što su ACVT, DGVET, Upravno vijeće ETF-a te drugim asocijacijama kao što je World Skills Europe.

 

Agencija, točnije Organizacijska jedinica za upravljanje strukturnim instrumentima je Posredničko tijelo razine II za Operativni program 'Razvoj ljudskih potencijala“, u sklopu ESF-a.

 

Agencija intenzivno surađuje sa svim ključnim dionicima u području strukovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih.

 

Od 2005. godine Agencija je provela 14 projekata financiranih sredstvima EU (kroz pretpristupne fondove CARDS i IPA) ukupne vrijednosti 26.812.779,03 EUR. Projekti su bili ugovori o uslugama, okvirni ugovor te dodjela bespovratnih sredstava strukovnim školama i ustanovama za obrazovanje odraslih. Također, Agencija je provodila i druge bilateralne projekte u suradnji s British Council-om, kroz MATRA-u – program Kraljevine Nizozemske, itd. Agencija je aktivno uključena u programiranje strukturnih fondova te priprema zalihu projekata koji će se financirati u sklopu ESF-a i ERDF-a.

 

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih potpisala je dvogodišnji partnerski ugovor s Cedefopom, Europskim centrom za razvoj strukovnog obrazovanja iz Soluna, kojim je Odjel za međunarodnu suradnju i projekte Agencije dobio i ulogu ReferNet-a Hrvatska.

RSS Feed

European big data hackathon follow up: from competition to cooperation

Prototype improvement, ideas for cooperation and suggestions for future actions were the main points of the European big data hackathon (#euBDhack) follow up, jointly organised by Cedefop and Euros

more...
#CedefopPhotoAward 2017 winners announced

Teams of vocational education and training (VET) learners from Lithuania and Ireland are the winners of this year’s #CedefopPhotoAward competition.

more...
Spain: Youth guarantee system stimulus

The Youth guarantee initiative aims to support youth employment, ensuring that young people receive an offer of employment, education or training after they finish their studies or become unemploye

more...