Europski centar za razvoj strukovnog obrazovanja, Cedefop organizira drugu fazu foto natječaja #CedefopPhotoAward. Tema je natječaja „Mladi u obrazovanju i osposobljavanju“. Cedefop želi saznati kako mladi vide sebe u obrazovnom okružju svoje škole ili naukovanja.

Za sudjelovanje morate biti EU državljanin starosti od 18 do 30 godina te posjedovati Instagram račun. Do 11. rujna podijelite svoje iskustvo obrazovanja i osposobljavanja putem fotografije – uslikajte što kreativniju i zanimljiviju fotografiju i prijavite se na natječaj. Koristite hashtag #CedefopPhotoAward na Instagramu te svoj račun postavite kao javni.

Nagrada
Dva pobjednika će biti pozvani posjetiti Cedefop u Solunu, Grčka te sudjelovati u otvaranju 57. solunskog međunarodnog filmskog festivala u studenome,  i primiti svoju nagradu tijekom prvog Europskog tjedna strukovnih vještina (#EUvocationalskills) u Bruxellesu u prosincu. Troškovi puta i smještaja za oba putovanja, kao i ulaz na filmski festival i Europski tjedan strukovnih vještina, pokriveni su od strane Cedefop-a i Europske komisije.
Detaljnije uvjete pročitajte na poveznici.

Natječaj je počeo 16. veljače 2016., prva je faza završila 16. ožujka, a druga i posljednja faza završava 11. rujna 2016. Pobjedničke fotografije prve faze bile su izložene na Europskom događaju mladih (EYE) pri sjedištu Europskog parlamenta u Strasbourgu 20. i 21. svibnja. Najbolje fotografije iz obje faze bit će izložene na 57. solunskom međunarodnom filmskom festivalu od 4. do 13. studenog 2016.