Ovim putem pozivamo sve  strukovne škole, nastavnike i učenike da se uključe u Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Nacionalna kontakt točka Europskog tjedna vještina u Hrvatskoj je i ove godine Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

 O Europskom tjednu vještina

Godišnja manifestacija Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, tijekom koje od siječnja do kolovoza 2022. godine lokalne i nacionalne organizacije predstavljaju najbolje prakse u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (SOO), obilježit će se središnjim događanjem od 16. do 20. svibnja 2022. u hibridnom obliku putem virutalnih radionica.

Ovogodišnji Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju usredotočen je na temu SOO-a i zelene tranzicije u skladu s vizijom Europske Unije koja je postavila cilj postizanja klimatske neutralnosti  2050. godine. Strukovno obrazovanje i osposobljavanje koje pruža vještine neophodne za kvalitetan privatni i profesionalni život putem Europskog tjedna vještina kojim se kroz godinu održava niz manjih događanja.

Širenjem poruke o važnosti SOO-a za privatni i profesionalni život vrlo je važno te će se ona prenositi na Europskom tjednu vještina strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Strukovne škole, nastavnici i učenici mogu sudjelovati na tri načina:

 

Registrirajte događanje

Ukoliko ste strukovna škola ili neka druga strukovna organizacija koja organizira događanje ili aktivnost na temu promocije SOO-a, jednostavno možete registrirati svoje događanje preko službene internetske stranice Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, čime će vaša aktivnost dobiti potrebnu promociju u društvenim medijima, biltenima i videozapisima. Dodatno, prilikom registracije dobit ćete promotivne materijale i alate potrebne za online promociju događanja odnosno aktivnosti.

 

 Podijelite svoje iskustvo

Učenici mogu sudjelovati tako da podijele s drugima svoju uspješnu priču o tome kako SOO poboljšava živote pojedinaca i njihovih zajednica. Inspiraciju možete pronaći u pričama učenika strukovnih škola koji dolaze iz zemalja diljem Europe, koje možete potražiti na stranicama Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Na istoj mrežnoj stranici možete podijeliti i svoju priču te tako i sami postati inspiracija drugima.

 

Prijavite se za Nagrade za izvrsnost u stukovnom obrazovanju i osposobljavanju

Nagrade za izvrsnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju odlična su prilika da predstavite svoju organizaciju ili strukovnu školu te dodatno promovirate strast i predanost SOO-u. Nagradom se odaje priznanje predanim osobama, organizacijama i izvanrednim projektima te se nagrađuje njihov izniman rad. Ciljevi nagrada su: prepoznati i osigurati vidljivost, motivirati sudionike, poticati izgradnju mreža i novih prilika za karijeru, omogućiti da pobjednici budu prepoznati u svom području stručnosti i doprijeti do građana putem internetskog glasanja.