Predstavnice Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO) i Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO) sudjelovat će na 17. godišnjem Plenarnom sastanku ReferNet mreže od 5.-7. veljače 2020. u Solunu (Thessaloniki) u Grčkoj.

Nacionalni predstavnici i partneri ReferNet mreže iz 30 zemalja EU, Norveške i Islanda na Plenarnom će sastanku raspravljati o planiranim aktivnostima ReferNet-a za 2020. godinu, suradnji Cedefop-a i nacionalnih partnera te o aktualnim politikama strukovnog obrazovanja na europskoj razini. Teme sastanka uključivat će izvještavanje o nacionalnim politikama i sustavima strukovnog obrazovanja, Europski indeks vještina te izazove i prilike za razvoj strukovnog obrazovanja u Europi u kontekstu strateškog planiranja obrazovnih politika nakon 2020. godine.
Od 2014. godine ASOO djeluje kao nacionalni partner ReferNet mreže. Krajem 2019. godine ASOO je potpisao novi Okvirni partnerski sporazum s Cedefop-om za provedbu aktivnosti ReferNet mreže za razdoblje od 2020. do 2023. godine.