#Cedefop Photo Award 2019
#Cedefop Photo Award 2019

Proglašeni finalisti natjecanja #CedefopPhotoAward 2019

U završnicu natjecanja ulaze ekipe iz Hrvatske, Austrije i Rumunjske

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih je ovoga proljeća objavila vijest o natjecanju #CedefopPhotoAward 2019 koje je Europski centar za razvoj strukovnog obrazovanja (Cedefop) po četvrti puta organizirao u suradnji s Europskom komisijom.

U završnici natjecanja, finalisti iz Austrije i Hrvatske su nominirani za glavnu nagradu koju će dodijeliti povjerenica Europske komisije za zapošljavanje, socijalna pitanja, vještine i mobilnost radne snage Marianne Thyssen tijekom četvrtog Europskog tjedna vještina (#EUVocationalSkills) u Helsinkiju od 14. do 18. listopada 2019. U tom tjednu, Europska komisija će organizirati online glasovanje koje će odrediti pobjednika natjecanja. Detalje o glasovanju prenijet ćemo uskoro te vas ovim putem pozivamo da se uključite u online glasovanje i podržite finaliste iz Hrvatske!

cedefopphotoaward_2019_winners_headline.jpg

 Posebnu nagradu (prix du jury) ove godine osvojila je ekipa iz Rumunjske koja će putovati u Grčku na Thessaloniki International Film Festival (#TIFF60) 31. listopada 2019. Sveukupno se u natjecanje #CedefopPhotoAward uključilo 112 ekipa učenika u strukovnom obrazovanju iz 20 europskih zemalja s čak 380 učenika i 76 nastavnika iz 73 strukovne škole čiji zadatak je bio kroz foto priču prikazati strukovno obrazovanje.

Mršavi kuhar ("Kuharov tim")

Hrvatski tim (Lara Iveša, Martina Stari i Dominik Žulj) inspiriran je talentom mladog kuhara Mateja koji je već privukao pažnju vrhunskih hotela te zaprimio brojne ponude za posao. Njihova foto priča prikazuje Matejevu ljubav prema hrani te naročito prema pripremanju deserata. Matej se također veseli daljnjem obrazovanju i usavršavanju.

Više informacija i galeriju fotografija možete pronaći na na poveznici

27.8.2019. 10:59:12

RSS Feed

‘Skillset and match’ September issue is out!

The September 2019 issue of Skillset and match, Cedefop’s magazine promoting learning for work, is now available to read and do

more...
Cedefop’s skills online vacancy analysis tool is expanding

A second version of Cedefop’s skills online vacancy analysis tool for Europe (Skills OVATE) has been relea

more...
Slovakia: developments in human resource planning, career guidance and counselling

Sponsored by public employment services and the ESF, two new tools ‘odborogram’ and ‘profesiometer’ focusing on human resource planning and career guidance and counselling were de

more...