#CedefopPhotoAward i ove godine dodjeljuje vrijedne nagrade učenicima u strukovnom obrazovanju

Ususret Europskom tjednu vještina, Europski centar za razvoj strukovnog obrazovanja (Cedefop) po peti puta organizira natjecanje #CedefopPhotoAward u svrhu promicanja izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. 

Natjecanje #CedefopPhotoAward u izradi fotopriča je otvoreno do 30. lipnja 2020., 23:59 CET, za timove učenika i odraslih polaznika u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u Europskoj uniji, Norveškoj i Islandu. Kroz originalnu fotopriču i kratke opise, natjecatelji ove godine trebaju prikazati svoje iskustvo strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u stjecanju zelenih ili digitalnih vještina.

Natjecati se mogu timovi do najviše četiri učenika, dok se individualni radovi ne prihvaćaju. Uz originalnu fotopriču, natjecatelji trebaju priložiti opis od najviše 100 riječi, a ove godine po prvi puta imaju priliku izraditi dodatni kratki video (do 60 sekundi) kojime pojašnjavaju glavnu poruku fotopriče.

Prva i druga nagrada uključuju putovanje u Berlin na Europski tjedan vještina u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (#EUVocationalSkills), dok je treća nagrada putovanje na Međunarodni filmski festival u Solunu (Thessaloniki) u studenome 2020. Svi učenici tima koji izradi najbolji video osvojit će Interrail karte koje vrijede za petodnevno putovanje kroz čak 33 zemlje. U slučaju nemogućnosti putovanja zbog zdravstvene situacije u svijetu, pobjednici će biti nagrađeni sljedeće godine.

Dodatne informacije i pravila natjecanja možete pronaći na poveznici.

Prijave se prihvaćaju isključivo putem stranice za prijavu.

Novosti i savjete pratite putem društvenih mreža InstagramFacebook, Twitter & Youtube!