Cedefop priopćenja za tisak

Posljednje vijesti

 Partnerski forum ReferNet mreže 2024. godine održava se uživo po prvi puta nakon pandemije COVID-19 te prvi puta u Hrvatskoj.

#CedefopVideoAward je natječaj koji organizira Cedefop, Europski centar za razvoj strukovnog osposobljavanja (www.cedefop.europa.eu), sa sjedištem u Solunu u Grčkoj i s ciljem promicanja izvrsnosti u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (SOO) u cijeloj Europskoj uniji i izvan nje. Natječaj za 2023. dio je aktivnosti Europske godine vještina te s velikim zadovoljstvom pozivamo  učenike strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u Hrvatskoj da svojim sudjelovanjem doprinesu promociji Europske godine vještina.

 

 

Ovim putem pozivamo sve  strukovne škole, nastavnike i učenike da se uključe u Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Nacionalna kontakt točka u Hrvatskoj je i ove godine Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Središnji događaj održat će se od 16. do 20. svibnja 2022. u hibridnom obliku.

Europski centar za razvoj strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (Cedefop) poziva učenike strukovnog obrazovanja da se prijave na fotografski natječaj #CedefopPhotoAward.

Rss feed

Vocation education and training (VET) systems across the EU are affected by the constant changes in the economy, society and labour market, so making them agile and flexible is of paramount importa

In August 2023, the Latvian and German education ministries signed a declaration of cooperation in the fields of vocational education and training (VET) and lifelong learning.

Estonia has launched a strategic initiative to improve information and communication technology (ICT), and engineering study fields in vocational education and training (VET) and other education se

The Greek Minister of Education Kyriakos Pierrakakis visited Cedefop on 18 April and had the opportunity to be briefed about