Cedefop Briefing Notes

Posljednje vijesti

Podizanje vidljivosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (SOO) bila je ključna tema Partnerskog foruma ReferNet mreže koji je u Zagrebu 13. – 14. svibnja 2024. godine okupio ključne institucije u strukovnom obrazovanju diljem Europe pod okriljem Europskog centra za razvoj strukovnog obrazovanja (Cedefop).

 Partnerski forum ReferNet mreže 2024. godine održava se uživo po prvi puta nakon pandemije COVID-19 te prvi puta u Hrvatskoj.

U prosincu 2023. godine dovršena je uspostava 25 regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju uz potporu više od 260 milijuna eura iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Hrvatskoj.

#CedefopVideoAward je natječaj koji organizira Cedefop, Europski centar za razvoj strukovnog osposobljavanja (www.cedefop.europa.eu), sa sjedištem u Solunu u Grčkoj i s ciljem promicanja izvrsnosti u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (SOO) u cijeloj Europskoj uniji i izvan nje. Natječaj za 2023. dio je aktivnosti Europske godine vještina te s velikim zadovoljstvom pozivamo  učenike strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u Hrvatskoj da svojim sudjelovanjem doprinesu promociji Europske godine vještina.

 

 

Rss feed

From January 2024, a single-window information system, the national adult education platform KURSUOK, is accessible to all people w

Estonia is about to implement a significant education reform: the extension of the compulsory education age from 17 to 18 years.

Cedefop has released the updated national "Vocational Education and Training (VET) Policy Briefs 2023".

In a significant step towards bolstering Denmark's green transition, the Ministry of Children and Education announced a comprehensive new agreement focused on enhancing vocational education.